Tobias Brink gör comeback!

Tobias Brink, 25 år från Eslöv, är klar för den nya rallycrossklassen Supercar Lites som ingår i STCC:s nya satsning RallyX. Efter ett års uppehål går nu Tobias Brink från banracing, där han blev mästare i Camaro Cup 2012, till den gren inom motorsporten som just nu har den starkaste tillväxten både internationellt och nationellt.

–  Rallycross blir något helt nytt för mig. Jag ser det som en stor utmaning, och det med respekt. Som tävlingsmänniska vill man alltid vinna och jag ställer inte upp i 2014 års säsong för att endast delta. Samtidigt måste jag se detta året som ett utvecklingsår, både för min egen del och för teamet, säger Tobias Brink.

Brink Motorsport har framgångsrikt tävlat i racing de senaste 12 åren. Nu sadlar man alltså om och satsar på Supercar Lites som är ett nytt koncept inom  STCC. 2014 bjuder på många häftiga inslag; det blir 300 hk, fyrhjulsdrift, SM-status, VM-deltävling i Höljes, SVT-sändningar och mycket mer! Brink Motorsport går in i satsningen tillsammans med verkstadskedjan MECA som blir huvudpartner till teamet.

–  Vi ser det som positivt att vara med i motorsportbranschen då vi har en naturlig anknytning till bilar och kunder som har ett genuint intresse av just detta säger Krister Duwe, VD på MECA Sweden. Det främjar intresset hos såväl våra medarbetare som hos våra samarbetande verkstäder, leverantörer och övriga partners. Vi ser fram emot att tillsammans med Brink Motorsport kunna göra bra ifrån oss, på banan, utanför banan och som huvudpartner till teamet, tillägger Krister.

Storebror Ted Brink tar efter en säsong i V8 Thunder Cars på sig rollen som teamchef för Brink Motorsport.

–  Vi är mycket glada att kunna presentera denna satsning! Vintern har varit lång men nu skiner solen över Skåne och premiären står runt hörnet. Det kommer vara full fart under försäsongen för att förberedda oss inför denna nya utmaning, säger Ted.

Sedan tidigare är flera meriterade förare klara för Supercar Lites, bland annat den flerfaldige STCC-mästaren Richard Göransson och VM-tvåan i Grupp N i rally, Patrik Flodin.

Premiären körs på hemmabanan Ring Knutstorp den 9-10 maj!

BrinkMotorsport_MECA_SupercarLites