Klart för RallyX i Arvika!

I helgen undertecknades avtalet mellan Team Westom MK och STCC gällande RallyX-tävlingen som ska köras i Arvika den 29 maj. Parterna har sedan en längre tid tillbaka vara överens om förutsättningarna men nu är alltså formaliteterna undanstökade.

– Det känns jättekul att få komma till klassisk rallycrossmark med vårt nya mästerskap, säger Bob Huzell, VD för STCC som är promotor för RallyX. Arvika och Värmland är också med sin närhet till Norge en viktig arena för oss. Vi hoppas på att både publik och tävlande från vårt grannland ska sätta extra färg på evenemanget.

I det nya RallyX-mästerskapet är det Supercar, rallycrossens verkliga tungviktsklass, som utgör huvudattraktionen men även Supercar Lites lovar att bli en intressant klass att följa med flera starka förare som är på väg upp i rallycross-eliten. Dessutom blir det SM för Klass 1 samt JSM.

 

 

 

Fotograf: Carina Johansson, Arvika Nyheter

Bild från Arvika Nyheter
Fotograf: Carina Johansson