Emelie klar för Clio Cup

18-åriga Emelie Liljeström från Västerås växlar upp med Clio Cup. Förra säsongen körde hon Radical-mästerskapet och placerade sig som tvåa i SPVM-klassen. Nu är det dags att ta nästa steg i karriären för den unga talangen som till vardags pluggar på racinggymnasiet i Mjölby.

– Jag ville hoppa upp i en större serie för att prova något nytt och då blev det Clio Cup, säger Emelie. Många vi har pratat med har sagt att det är en bra klass och jag gillar när bilarna är jämna så att resultatet är upp till föraren. 

Efter två säsonger i Radical måste Emelie nu ställa om från att köra bilar med bakhjulsdrift till framhjulsdrift. Men hon kommer att få god hjälp av en verklig veteran inom svensk motorsport. 

– Jag kommer att få hjälp av Thomas ”Gullabo” Jansson som jobbar på skolan, säger Emelie. Han har lovat att hjälpa mig och det känns jättebra att få så kvalificerat stöd. 

Emelie är försiktig med sina målsättningar inför året. 

– Det är många bra förare som kommer att vara med och jag kan bara göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker, säger hon.

– På sikt skulle det vara jättekul att få köra STCC men det är ingenting jag har planerat för. Nu är det 2014 som gäller. 

För Emelie blir det premiär den 3-4 maj på Gelleråsen då STCC:s Renault-klasser tävlar tillsammans med SSK-serien på Gelleråsen utanför Karlskoga.

Emeliewidelarge