Storsatsning på Clio Cup av PFI Racing

Eskilstuna-teamet PFI Racing gör i år en storsatsning på Clio Cup. Henric Skoog, som debuterade i klassen förra säsongen, får i år sällskap av två förare. Peter Larsson, som även han körde Clio Cup under fjolåret, flyttar in i teamet tillsammans med debutanten Johanna Jovér.

– Det känns jättekul att få göra den här satsningen på Clio Cup, säger teamchefen Patrik Lundstedt. Tidigare har vi haft fokus på Carrera Cup här på hemmaplan men när Henric tog steget upp till Clio Cup förra året så kände vi att det är det här vi ska göra. Vi har en väldigt bra mix av förare med Henric i spetsen och Peter och Johanna som är på väg uppåt. 

Henric Skoog, 17 år, slutade femma i fjol efter att ha tagit fem pallplatser, i år är han redo för att ta klivet upp allra överst på prispallen. 

– Det finns inget annat mål för mig än att vinna i år, säger han. Det jag måste göra är att höja min lägstanivå och kvala bättre, då kommer jag att vara med där uppe och slåss om segern. 

Johanna Jovér, 21 år från Nykvarn, var i fjol en av pristagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal, en tävling som anordnades för att ge unga kartingtalanger chansen att prova på att köra en Clio Cup-bil. Testet gav mersmak och efter en lång vinter som har handlat om att hitta sponsorer är hon nu alltså klar för att köra sin debutsäsong. 

– Det här blir en nystart för mig efter alla år i karting, säger Johanna. Jag kände att det här var rätt tidpunkt att gå vidare. Det vore kul att kunna ta en pallplats i år men det är mycket som är nytt för mig och alla bra placeringar ser jag som en bonus. 

Peter Larsson körde i eget team förra året, blev elva i tabellen, men visade god fart vid flera tillfällen. Att driva eget team tar förstås fokus från uppgiften. Nu blir det ändring för den 46-årige Trollhätteföraren. 

– Det här är ett väldigt bra upplägg för mig, förra säsongen fick jag vara med och göra allt runt omkring tävlandet, säger Peter. Nu kan jag fokusera på körningen och vi kan också hjälpa varandra inom teamet med inställningarna på bilarna. 

Förutom de tre bilar som PFI Racing driver i Clio Cup kommer man även att driva en Clio i SSK-serien åt unge William Andersson. Teamet gör också en utlandssatsning med sina Porsche-bilar som tidigare kördes i Carrera Cup. Det blir genom VLN men man kommer också att köra några tävlingar i Swedish GT.

pfi Peter Larsson, Henric Skoog och Johanna Jovér