Forsman klar för STCC och WCR

Efter ett inhopp i STCC-finalen för Westcoast Racing ifjol har Philip Forsman nu anslutit sig till teamet för STCC-säsongen 2014. Den tidigare Carrera Cup och Formel Renault-föraren kommer att göra sin första hela STCC-säsong och ser fram emot den nya utmaningen.

– Äntligen är det klart efter mycket hårt arbete och jag måste börja med att tacka WestCoast Racing och Lemontree för att ha gjort detta möjligt, säger Philip. Jag fick helt klart mersmak efter inhoppet i finalen ifjol och allt fokus har sedan dess legat på att få till en satsning tillsammans med WestCoast Racing i år. Efter inhoppet vet jag mycket mer om vad jag har att vänta mig, och målet är att kunna vara konkurrenskraftig under säsongen. Det är riktigt kul att det här blev möjligt och jag ser fram emot försäsongstesterna och säsongsstarten!

WestCoast Racings teamchef Dick Jönsson Wigroth är också glad att man lyckats göra det möjligt för Philip att ansluta sig till teamet och att WestCoast Racing har klart med sin andra bil och sin andra unga lovande förare i tillräckligt god tid innan säsongsstarten.

– Det är väldigt kul att kunna välkomna Philip till WestCoast Racing för säsongen 2014. Vi var väldigt nöjda med hans insats i finalen ifjol och har ända sedan dess arbetat hårt på att göra det möjligt för honom att köra för oss i år. Det har tagit tid men nu är det äntligen klart och det känns väldigt spännande för oss att ha två unga lovande talanger som Erik och Philip i varsin bil hos oss. Vi har realistiska förväntningar på båda två och ska göra allt vi kan för att ge dem förutsättningar att utvecklas som förare tillsammans med oss. Med två bilar klara inför säsongsstarten kan vi nu börja fokusera på de sista förberedelserna och testerna inför säsongsstaten, avslutar Dick Jönsson Wigroth.

Philip Forsman – Stockholm 

Född: 1988
Bor: Segeltorp, Stockholm
Tidigare:
Go-kart, Nordisk mästare ICA och Formel A. Svensk mästare 2012 KZ2
Carrera Cup Scandinavia tvåa 2012, två segrar
Formel Renault 2.0 NEZ, femma 2009, två pallplatser

 

DA2D3792