Marika Skärvik ny styrelseordförande i STCC

Marika Skärvik har utsetts till ny styrelseordförande för racingorganisationen STCC, Scandinavian Touring Car Corporation AB. Marika Skärvik har varit ledamot av STCC:s styrelse sedan 2009.

–  Jag ser fram emot att få vara med och utveckla STCC in i framtiden, säger Marika Skärvik. Vi ser en ny generation aktiva som är på väg att etablera sig på elitnivå och vi ska också se till att attrahera en ny och yngre publik för att lyfta motorsporten till en nivå där den blir en angelägenhet för en större publik. Det är med stor entusiasm jag tar mig an uppgiften som styrelseordförande.

–  Marika har gedigen erfarenhet och intresse av motorsport och hennes kompetens inom ledarskap och företagande kommer att ge STCC förnyad kraft att utveckla verksamheten inför framtiden, säger Rickard Pålsson, en av delägarna tillsammans med bröderna Daniel och Filip Sporre.

Förre styrelseordföranden Karl Eklöf lämnar sitt uppdrag i STCC för att med full kraft ägna sig åt sportkedjan Stadiums etablering i Tyskland.

–  Vi tackar Karl Eklöf för en fin insats som styrelseordförande under en viktig period i företagets utveckling, fortsätter Pålsson. Karl har bidragit till att skapa den grund vi nu står på och med den nya ägarbilden tar vi oss an framtiden med stor optimism.

De nya ägarförhållandena innebär också att Daniel Sporre intar en plats i styrelsen som nu består av Marika Skärvik, styrelseordförande och ledamöterna Rickard Pålsson, Daniel Sporre samt VD:n Bob Huzell.

marika2smallforweb