PWR och Nevs inleder samarbete

Saab-bilstillverkaren Nevs (National Electric Vehicle Sweden AB), inleder ett samarbete med PWR RacingTeam för en gemensam satsning med Saab 9-3 i STCC. Teamchef och VD Daniel Haglöf är glad över det nya samarbetet som han ser som ett viktigt steg i utvecklingen för PWR.

– Jag är väldigt glad att vi har fått förtroendet att köra Saab 9-3 och representera Nevs i STCC. Vi har båda en framtidsvision för samarbetet och en gemensam syn på vad vi förväntar oss under säsongen, säger Daniel Haglöf.

Den andra delägaren av PWR RacingTeam, Peter ”Poker” Wallenberg Jr är lika entusiastisk:

– Både Nevs och PWR är unga företag och vi vill nu hjälpas åt att växa, säger Peter Wallenberg Jr.

Föraruppställningen kommer att presenteras senare i april.

– Det är en spännande föraruppställning, så mycket kan jag säga och ett av skälen till varför vi vill vara med i denna satsning, säger Jonas Hernqvist, sälj- och marknadschef på Nevs.

 

Fakta PWR RacingTeam

PWR RacingTeam ägs av Daniel Haglöf och Peter Wallenberg  Jr. Stallet är baserat i Avesta men kommer snart att flytta till nya och större lokaler i Vikmanshyttan. PWR RacingTeam har vart aktivt sedan 2012 i klasserna STCC samt i GT-klassen. Huvudsponsorer för teamet är sedan tidigare Combitech och Eurocard.

Fakta Nevs – National Electric Vehicle Sweden

National Electric Vehicle Sweden AB, (Nevs), förvärvade den 31 augusti 2012 merparten av tillgångarna i Saab Automobiles konkursbon. Nevs för Saab-bilarnas historia vidare med innovationskraft, hög kvalitet och skandinavisk design. Målet är att vara en aktör som driver bilindustrin framåt mot en mer hållbar framtid, med fokus på elbilar. Nevs ägs till 78 % av National Modern Energy Holdings Ltd. och till 22 % av Qingdao Qingbo Investment Co Ltd. För mer information: www.saabcars.com.

För ytterligare information

PWR, Daniel Haglöf, telefon 070 576 89 09. Epost: daniel@pwrracingteam.com

Nevs, Göran Fredriksson, kommunikationsavdelningen, tel 073-966 56 96,press@saabcars.com.

 

JK5D5944