Kevin Hansen klar för Supercar Lites

Flerfaldige juniormästaren i rallycross, Kevin Hansen, tar steget upp till enhetsklassen Supercar Lites, som körs i Sverige, och RX Lites, som ingår som supportklass i världsmästerskapet i rallycross. Den femtonårige talangen ser fram emot utmaningen att köra en fyrhjulsdriven rallycrossbil med 310 hästkrafter.

– Klassen växer snabbt, det finns en del stora namn som kommer att delta och konkurrensen kommer att bli tuff, säger Hansen. Bilarna är lätta att underhålla och de kan köras långt innan det är dags för renovering. Vi tittade även på andra alternativ för i år men Lites toppade allt.

Hansen, som vann de europeiska, brittiska och svenska juniortitlarna förra säsongen, testade sin nya Supercar Lites-bil i Strängnäs under söndagen och fann sig snabbt tillrätta bakom ratten.

– Lites-bilen är helt klart den mest mest effektstarka bil jag någonsin har kört. När jag testade första gången var jag lite nervös men min kompis sedan länge, Kevin Eriksson satt med mig och han har lång erfarenhet av bilen. Jag kände mig bekväm och som ett med bilen direkt.

Även om Hansen har stora förhoppningar inför sitt rallycrossprogram under 2014 är han realistisk vad gäller den enorma utmaning som ligger framför honom.

– Jag sätter alltid upp höga mål men till att börja med vill jag tävla utan att sätta för stor press på mig själv. Jag är väldigt fokuserad på att göra så bra ifrån mig som jag kan och jag vill alltid vara med och slåss om segern.

Pappa Kenneth Hansen, som själv har stor rallycrosserfarenhet och leder Team Peugeot-Hansen, ser fram emot sonens kliv upp i en klass som blandar juniorer och seniorer.

– Det ska bli intressant att följa Kevin och se hur han hanterar en bil med så mycket mer kraft än vad han är van vid. Jag vet att han har en enorm viljestyrka och det har varit till hans fördel förut.

Andreas Eriksson, som är teamchef för OMSE och även promotor för Supercar Lites-klassen, säger om Kevin:

– Det ska bli jättekul att följa honom i Supercar Lites och se hur han rör sig mot toppen av rallycrossen. Jag har känt Kevin sedan han var liten och vi har alltid haft bra kontakt. Kevin och mina söner Kevin och Oliver har lekt tillsammans i rallycrossdepåerna genom åren. Nu ska de tävla mot varandra men de kommer fortsätta att vara goda vänner och jag tror att de har långa och framgångsrika karriärer framför sig inom sporten.

Första deltävlingen i det svenska mästerskapet avgörs på Ring Knutstorp den 9-10 maj. Det blir Hansens debut i klassen men han missar de två första deltävlingarna i RX Lites World Championship eftersom han inte får tävla internationellt förrän han har fyllt 16 år den 28 maj. Hansen kommer att ansluta sig till serien i Kouvola i Finland i slutet av juni.

– Eftersom jag inte kan tävla i RX Lites förrän efter min födelsedag får vi köra de tävlingar som vi kan vara med i. Det här kommer att bli väldigt spännande – det är en fantastisk klass att få vara med i. Självklart hade inget av detta varit möjligt utan mina fantastiska sponsorer, ABR Reservdelar, Sachs, Pro Imp och SKF.

Pressrelease: Hansen Motorsport
Översättning: STCC