Simon Olofsson klar för Supercar Lites

Simon Olofsson 19 år från Charlottenberg är klar för den nya rallycrossklassen Supercar Lites som kommer att köras tillsammans med RallyX i Sverige. Sedan tidigare är Simons tre år äldre syster Sandra Hultgren klar för start i klassen.

– Det ska bli jättespännande att få ta det här steget i karriären och att få fajtas mot syrran, säger Simon som tidigare har kört rallycross på juniornivå och varit framgångsrik i folkrace.

– Vi hade lite diskussioner i familjen och vi ville förstås ge Simon samma chans som Sandra, menar föräldrarna Ove Olofsson.och Yvonne Hultgren. Simon kör bra och han är definitivt redo att ta det här klivet.

I söndags fick Simon chansen att prova en Supercar Lites-bil genom Andreas Eriksson som är promotor för klassen både i Sverige och internationellt. Andreas är också teamchef för ett av världens främsta rallycrossteam Olsbergs MSE.

– Andreas har verkligen hjälpt till och ställt upp för att det här ska bli verklighet, säger Simon. Det kändes riktigt bra bakom ratten även om jag gärna hade kört fler varv före premiären på Ring Knutstorp den 9-10 maj.

Thomas Mothander är nybliven teamchef för det familjedrivna teamet som heter Hultgren & Olofsson Motorsport. Han ser fram emot att hjälpa syskonparet i fajten mot Richard Göransson, Tobias Brink, Patrik Flodin och de andra duktiga förarna som ställer upp till start.

– Jag tackar för förtroendet att få leda vårt lilla team, det ska bli jättekul, säger Thomas. Framförallt är det roligt att vi har ett syskonpar i en och samma serie, det gör att vi kommer att synas lite mer och det gillar sponsorerna.