Göransson trea i Lites-debuten

En tredjeplats i finalen, en heatseger och näst bästa poängplockare i VM-debuten. Richard Göransson är mycket nöjd med sin VM-start i RX Lites när Rallycross-VM gick av stapeln i Portugal i helgen.

– Jag kunde inte ha fått en bättre genomkörare inför SM-premiären på Ring Knutstorp än det här och jag är sjukt glad och nöjd just nu, säger Richard. Det är verkligen kanon, det har varit en grymt kul helg och ett trevligt event med mycket folk på plats och det är viktigt att det är roligt också. Jag är väldigt glad att jag fick den här chansen av Olsbergs MSE.

Richard hann med det mesta under helgen och förutom att bli näst bästa poängplockare och trea i finalen lyckades han också starta i pole och vinna sitt semifinalheat. Han tyckte det var en lärorik helg.
– Jag hade några dåliga heat och några bra heat och det hela var väldigt lärorikt. Det var mycket mer taktik än jag hade förväntat mig. Även om det är korta heat måste man planera dem noggrant innan start och vara beredd på att ta sjukt snabba beslut under heaten när man till exempel ska ta jokervarvet och även lyssna på sin spotter via radio.

bild-3