Se den nya RallyX-banan på Ring Knutstorp

I helgen, den 9-10 maj, blir det premiär för RallyX tillsammans med STCC på Ring Knutstorp. Rallycrossen är ett nytt inslag i STCC:s evenemang och helgen till ära har Ring Knutstorp anlagt en alldeles ny rallycrossbana. Den nya banan använder sig till viss del av banracingslingan men den består också av en del nya gruspartier.

Bild1

– Vi har satsat cirka 600 000 kronor på att anlägga banan, säger Magnus Öhrström, vd för Ring Knutstorp. Det är underlagsarbete för gruspartierna, ny asfalt som vi har lagt i övergångarna mellan grus och asfalt och nya räcken. Vi har en toppmodern rallycrossbana och det ska bli väldigt roligt att få se RallyX-premiären i helgen.

Publiken kommer att bjudas på två starka startfält i de två rallycrossklasser som ingår i RallyX. Den tyngsta klassen, Supercar, består av bilar med mer än 600 hästkrafter, fyrhjulsdrift och en acceleration i klass med en F1-bil.