Dubbeltriumf för Oscar Palm i Carrera Cup

Oscar Palm segrade dubbelt i Carrera Cup-premiären på Ring Knutstorp. Efter att ha kört om Lars-Bertil Rantzow och tagit segern i det första heatet startade han från pole och ledde ohotad från start till mål i det andra.
– Det kändes bra och jag hade god kontroll på läget, sa Palm. Så har det känts ända sedan första testet och jag känner mig mycket trygg i teamet. Nu hoppas jag på bra fighter framåt och ytterligare några förare, det kommer definitivt bli tajtare i Göteborg.

Trots att han inte testat någonting inför säsongsstarten var Lars-Bertil Rantzow ändå som vanligt i god form på hemmabanan. Han tog en andraplats även i det andra racet.
– Jag är nöjd med helgen, tyckte Rantzow. Alla vet att Oscar är snabb men när det är regn tycker jag vi ska kunna hålla jämna steg och det gjorde vi också. Oscar verkar ha en bra bil men jag ska inte klaga, min bil fungerade betydligt bättre i det andra racet och det har varit en rolig helg.

För Snickar-Matte blev det en tredjeplats i det andra heatet. Tredje bästa varvtid i det första heatet gjorde att han startade trea i det andra. Han försökte ta sig förbi Rantzow under racet men kunde inte riktigt hitta en väg förbi och gick i mål som trea.
– Det gick bättre men ändå inte riktigt bra. Jag kände mig mycket snabbare än Lars-Bertil i början men hittade ingen lucka att köra om. Till sist försvann greppet i däcken lite och då fanns det inte längre någon anledning att pusha.

Resultat, heat 2 Carrera Cup