Oscar Palm i topp i Carrera Cup-premiären

Oscar Palm har fått en smakstart på säsongen. Näst snabbast på träningen och snabbast i kvalet satte tonen för helgens första Carrera Cup-race som kördes på en upptorkande bana. Efter att ha tagit sig förbi Lars-Bertil Rantzow tog Palm hand om segern.
– Jag tog det kanske lite väl lugnt i början men hellre det än att hamna i sandfållan, sa Palm efteråt. Jag visste från kvalet att jag hade farten och jag kunde öka och närma mig Rantzow. Sen var det bara att vänta ut honom och göra en omkörning. Det är riktigt skönt att kliva upp överst på pallen.

Lars-Bertil Rantzow imponerar alltid på hemmabanan Ring Knutstorp och den här gången var inget undantag. Trots att han inte testat någonting inför säsongen var han direkt med i topp och han var nöjd med sin andraplats.
– Jag hade nog kunnat hålla honom på avstånd om det varit lite blötare men nu kom han närmare och närmare så till sist tvingades jag släppa honom, konstaterade Rantzow. Jag har ju inte kört ett enda test så jag måste ändå vara nöjd med andraplatsen. Jag fick dessutom till näst bästa varvtid så jag startar tvåa även i andra racet. Oscar blir svår att ta i starten men jag ska göra mitt bästa.

Tredjeplatsen föll till Magnus Öhman som imponerat hela helgen. Han kunde förvalta sin tredjeplats i kvalet väl och var mycket nöjd efteråt.
– Det här är så jävla skönt, jublade han. Klart över förväntan. Jag trodde det skulle vara ett problem med det blöta underlaget men det är bara att inse att det är likadant för alla. Bilen var fantastisk att köra, ett underbart team och fantastiska mekaniker.

En som chansade innan start var Mats ”Snickar-Matte” Karlsson som startade sist efter att ha tagit ut nya däck inför racet. Han tog tidigt ett par placeringar men fastnade sedan bakom Carl-Olov Carlsson i flera varv. Väl förbi och ikapp Kenneth Pantzar så körde denne av vilket ledde till en lång bärgningsperiod och säkerhetsbil. Snickar-Matte fick nöja sig med en femteplats men med tredje bästa varvtid startar han trea i nästa race.
– Det var väldigt svårt att köra om och det blir så när det är upptorkande med bara ett torrt spår att hålla sig till. Jag insåg till slut att jag inte kunde ta mig om fler och började fokusera på en bra varvtid istället. Tredjeplats i starten är helt ok, det är bra att stå på innern här, sammanfattade han.

Helgens andra Carrera Cup-race körs 12:50.

# Förare Tid
01 Oscar Palm 18 varv
02 Lars-Bertil Rantzow + 0,381
03 Magnus Öhman + 2,581
04 Anders Conradzon + 3,424
05 Mats Karlsson + 4,813
06 Carl-Olov Carlsson + 7,165
07 Peter Höst Hansen + 1 varv
08 Johnny Capor + 1 varv