Göransson nöjd trea efter premiären

Richard Göransson lämnar en hektisk premiärhelg på Ring Knutstorp med körning i både STCC och Rallycross som totaltrea i STCC. I Rallycross satte ett brustet styrstag i semifinalen stopp för avancemang till finalen.

– Totalt sett är jag faktiskt otroligt nöjd med helgen, säger Richard. Mitt huvudfokus var STCC och vi lämnar Knutstorp som totaltrea i mästerskapet. I RallyX var målet final vilket jag tyvärr inte nådde men jag var tredje bästa poängplockare under kvalheaten.

I STCC blev det en tredjeplats i första kvalet vilket med de nya tävlingsreglerna innebär 15 poäng i mästerskapet men också en åttonde startposition till det första racet. I Super Pole kvalade Richard in som trea till det andra racet. Det första racet blev dramatiskt och händelserikt där Richard inledningsvis gjorde en bra start och var uppe och slogs om femteplatsen när han, Linus Ohlsson och Thed Björk krokade ihop och snurrade. Det ledde till lite skador och även ett drive through straff men Richard kunde i slutändan ändå rädda en niondeplats och två mästerskapspoäng. Det andra racet blev desto lugnare och Richard kunde gå i mål som trea vilket också innebar en tredjeplats totalt i mästerskapet efter första helgen.

– Det här var första helgen ihop med Team Tidö och vi är ett ungt team med minimala förberedelser. När vi får till det är vi med i toppen och trea totalt är vad vi hoppades på inför helgen. Det första racet får jag ta på mig, jag var lite för het och hade kunnat vara lite lugnare. I det andra racet var det desto mer stabilt och totalt sett blev det ändå en bra poängplockarhelg.

Pressrelease: Richard Göransson