Biljettsläpp till STCC Semcon Race Solvalla

Nu släpps biljetterna till årets STCC Semcon Race på Solvalla den 5-6 september – nytt för i år är att publiken också kommer att bjudas på RallyX, det nylanserade rallycrossmästerskapet. Det kommer att bli många hästkrafter, action och fart när motorsporten för tredje året i rad intar världens främsta travarena, Solvalla i Stockholm.

– Det blir en spännande mix av banracing och rallycross som Solvalla-publiken kommer att få uppleva, säger Filip Sporre, evenemangsansvarig på STCC. I helgen hade vi en mycket lyckad premiär där vi för första gången körde STCC och RallyX tillsammans. Det är de två häftigaste bilklasserna som går att köra i Sverige på en och samma arena och det ska bli väldigt spännande att få se dem på Solvalla.

STCC- och RallyX-premiären på Ring Knutstorp i helgen bjöd på dramatik med stenhård racing, brinnande bilar och nya segrare i både banracing och rallycross. Svensk motorsport upplever just nu ett uppsving med en ny generation förare i både banracing och rallycross som är på väg upp i karriären.

– Årets säsong ser ut att bli den mest spännande på länge, fortsätter Filip Sporre. Vi har en ny generation unga förare i STCC som utmanar de gamla rävarna, däribland Emma Kimiläinen som är första tjej att köra STCC på femton år. Rallycrossen är den snabbast växande grenen inom bilsporten internationellt och vi har hakat på – det är explosiva, korta heat med bilar som tål riktigt tuffa tag. Vi ser verkligen fram emot att få ge publiken en riktigt spännande dag på racerbanan.

– Vi kommer att bygga en rallycrossbana som delvis får en egen sträckning vid sidan av racingbanan med ett spektakulärt hopp, fortsätter Sporre. Vi hoppas också inom kort att kunna presentera flera spännande nyheter för publiken.

Förutom STCC och RallyX blir det även V8 Thunder Cars, muskelstinna racerbilar med rötter i den amerikanska racingkulturen, och Clio Cup, svensk racings nya talangfabrik.

Biljetter till STCC Semcon Race Solvalla finns från 225 kr – klicka här för att köpa dina biljetter!