Dags för Formel Renault 1.6 på Botniaring

I helgen körs årets andra deltävling i Formel Renault 1.6. Den här gången är det finländska Botniaring som står som värd och tävlingen ingår också i NEZ-mästerskapet. På plats är förstås hemmafavoriten Joonas Lappalainen, FinnDrive, som tog en seger i premiärhelgen på Gelleråsen. Lappalainen har en bra möjlighet att rycka i tabellen redan nu om han spelar sina kort rätt. Att kunna köra nästa tävling med en poängbuffert i ryggen är naturligtvis inte fel men det finns flera förare som tänker sätta stopp för den saken. Lukas Sundahl fick inte upp farten på Gelleråsen men efter fjolåret vet vi att han är ruskigt snabb när allt stämmer. Får han till det är han med i toppen. Likaså bör Pontus Fredricsson kunna vara med och utmana. Pontus fick inte med sig de poäng han hade fart för i premiären och även han är revanschsugen. Paul Blomqvist fick med sig två tredjeplatser från Gelleråsen och visade att han är mogen att lyfta sin resultatnivå jämfört med fjolåret. Även här är det läge att utfärda en varning till Lappalainen. Glöm inte heller Oliver Söderström som i år kör för estländska teamet Scuderia Nordica – han är en titelkandidat om allt fungerar och teamet brukar ha väldigt god ordning på sina grejer.

Joonas Lappalainen toppar tabellen på 43 poäng, samma som Robin Hansson. För Robin var tävlingen på Gelleråsen en uppvärmning inför kommande internationella uppdrag och han är inte med i helgen. Paul Blomqvist är med sina 30 poäng trea i mästerskapet.

Banan, Botniaring, är belägen cirka fem mil från den lilla staden Vaasa. Banan är nyrenoverad och ombyggd och varvet mäter numer cirka 4 km.