Prins Carl Philips Racing Pokal direktsänds i SBF Play

Den andra upplagan av Prins Carl Philips Racing Pokal presenterades i samband med STCC-premiären på Ring Knutstorp 9-10 maj.

Kartingtävlingen avgörs på Lidköpings Motorstadion 16-17 augusti och kommer att direktsändas i SBF Play.

Det var i fjol som Prins Carl Philip satte sitt namn på en unik satsning inom svensk motorsport. Prins Carl Philips Racing Pokal syftar till att främja unga kartingtalangers möjligheter att ta sig vidare i racingkarriären.

En av pristagarna 2013 var Johanna Jovér från Nykvarn. I dag kör hon Renault Clio Cup, supportklass till STCC där prins Carl Philip själv tävlar en Volvo S60 för toppteamet Volvo Polestar Racing.

– Johanna är ett bevis på att den här satsningen verkligen fungerar, säger Thomas Johansson, promotor och ansvarig för genomförandet av satsningen.

I Prins Carl Philips Racing Pokal tävlar man inte bara om ett eftertraktat förstapris i J60, KZ2 och KF3. De tre främsta förarna i varje klass – plus ytterligare ett wild card – får dessutom möjlighet att provköra en Clio Cup- och en Formel Renault 1.6-bil på Gelleråsbanan utanför Karlskoga den 14 oktober.

Detta är möjligt tack vare ett samarbete med STCC AB och Kungliga Automobil Klubben, KAK. Även Svenska Bilsportförbundet är delaktigt i satsningen. Under SBF:s ledning kommer nämligen pristagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal att bjudas till Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum på Bosön där de under professionell ledning ska få information om bland annat fysisk träning och kosthållning.

Det är också på Svenska Bilsportförbundets hemsida, www.sbf.se, som Prins Carl Philips Racing Pokal kommer att direktsändas från Lidköpings Motorstadion 16-17 augusti.