Emma siktar på pallplats i Göteborg

Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, har siktet högt inställt inför Göteborg City Race i helgen. Den finländska jättetalangen svävar inte på målet.

– En pallplats är målsättningen för helgen, säger Emma. Det tror jag är fullt möjligt och det är det vi jobbar efter.

I STCC-debuten på Ring Knutstorp blev det bara tio poäng för Emma efter att hon var involverad i incidenter i båda heaten men hon hann ändå med att visa att hon verkligen kan köra fort. I det nya kvalmomentet, Super Pole, slog hon till med femte bästa tid och blev därmed bäst av den nya generation förare som har intagit STCC i år.

– Det var bättre än ingenting, säger Emma. I övrigt gick det inte riktigt som vi hade önskat och jag hoppas att vi klarar oss från otur den här helgen.

Banan i Göteborg kommer att bli en ny erfarenhet för Emma som inte ens har sett en skiss på den ännu. Men hon är inte orolig för att det ska ställa till några problem.

– Jag lär mig ganska snabbt och det är många andra som inte har kört där heller, säger hon. Vi har också data från i fjol då Daniel (Haglöf, teamchef som körde förra säsongen) körde bra där.

Uppmärksamheten i media runt Emma har varit stor sedan det blev klart att hon skulle bli första tjej att köra STCC på femton år men det är inget problem för henne.

– När jag väl sitter i bilen så har jag fullt fokus på min uppgift, säger Emma. Annars är det bara roligt. Nu hoppas jag på att det blir en riktigt stor publik i helgen.