Johan Sturesson kör Carrera Cup i Göteborg City Race

Johan Stureson, med erfarenhet från så vitt spridda delar av motorsporten som karting och Formel 3 till truckracing och STCC, kommer att starta helgens Göteborg City Race i en Porsche 911 GT3 Cup från Mtech/Cirkus Karlsson Racing.

Som aktiv motorsportutövare sedan 1983 har Stureson hunnit testa det mesta – och så sent som 2012 körde han STCC i Volkswagen för IPS Motorsport. Redan år 1999 till 2001 körde Johan Porsche då han kuskade runt mellan internationella GT-tävlingar i Belgien, Holland, Tyskland och Italien. År 2001 blev han också svensk GT3-mästare efter att i just Porsche ha vunnit 13 av 16 deltävlingar i det svenska GTR-mästerskapet vilket han genast följde upp med att återigen bli svensk GT-mästare nästa år. Från 2003 och framåt har Johan kört för olika STCC-team och märken och byggt upp en racingerfarenhet som få kan skryta med.

Så sent som i Göteborg City Race 2013 gjorde Johan ett inhopp i Swedish GT-klassen där han körde just en Porsche, och redan vid Carrera Cup-testet på Ring Knutstorp tidigare i år var han med Mtech/Cirkus Karlsson Racing för att känna på bilen. Där visade han med sina tider att Porsche-takterna fanns kvar i blodet – något Johan nu får bevisa mot den Skandinaviska Porsche-eliten i Göteborg!