Richard Göransson på segerjakt

Richard Göransson kör i helgen sin sjätte raka tävlingshelg när det är dags för Göteborg City Race i STCC. Richard Göransson ligger trea i mästerskapet efter premiärhelgen på Ring Knutstorp och med sex segrar på nio körda race i år jagar den fyrfaldige STCC-mästaren nu säsongens första STCC-seger. Den trånga banan i Göteborg är en favorit hos Richard som har vunnit två race där tidigare och stod för ett mäktigt pole position varv i regnet ifjol. Något som lovar gott för Team Tidö-föraren då det finns risk för regn i helgen.

– Målsättningen är solklar för helgen, säger Richard. Jag åker till Göteborg för att plocka in poäng på de två framför i mästerskapet. Banan är grymt kul och jag har vunnit både race och tagit pole där tidigare så för mig är det här en av säsongens höjdpunkter. Barriärerna är nära och hela upplevelsen påminner lite om Monaco. Eftersom vi inte har några möjligheter att testa här innan handlar det verkligen om att optimera både bilen och sin egen körning under testerna på fredagen vilket är extra viktigt i år med poäng redan i kvalet. Det här blir min sjätte raka tävlingshelg och med sex segrar på nio tävlingar är formkurvan stigande – jag är minst sagt varm i kläderna och redo att fightas!