Skoog favorit – Helling och Johansson vill ha revansch

Efter dubbelsegern i premiären får Henric Skoog bära favoritskapet i Clio Cup när Göteborg City Race avgörs 6-7 juni.

Toppkonkurrenterna Robert Helling och Linda Johansson är ute efter revansch. I fjol åkte de nämligen ambulans från banan i rikets andra stad.

 Henric Skoog, Robert Helling och Linda Johansson gjorde varandra sällskap på pallen efter det andra Clioracet i premiären på Gelleråsen för fem veckor sedan.

Mest nöjd var Eskilstunabon Skoog som fullbordade en dubbelseger och tog täten i mästerskapet.

– Men vi har bara kört två av säsongens alla heat och det gäller att prestera varje helg fört att hålla sig kvar i toppen, säger Skoog vars goda självförtroende inför kommande racehelg inte bara beror på fullpoängaren i premiären. Hans fjolårsfacit i Göteborg spelar också in.

– Jag trivdes verkligen på banan som var både rolig och häftig att köra. Dessutom blev jag tvåa i båda heaten – min bästa tävlingshelg förra säsongen.

 Robert Helling från Varberg har inte de bästa minnen av varken Göteborg i fjol eller Karlskoga i år. I säsongspremiären blev han tvåa, slagen av Skoog i båda racen. I Göteborg kraschade han i det andra loppet efter att ha blivit trea i det första. Helling blev offer för det våta och svårbemästrade underlaget.

– Jag hade stolpe ut i Karlskoga och är ordentligt revanschsugen. Men Henric är snabb så det gäller för mig att prestera på topp, säger Helling, som är 14 poäng efter sin huvudkonkurrent.

– Men två förstaplatser i helgen och jag är ikapp…

 Norrtäljetjejen Linda Johansson råkade också illa ut i Göteborg 2013. Hon fick åka ambulans från banan redan efter det första heatet.

– Självklart sitter förra årets race kvar i huvudet och den här gången hoppas jag verkligen att vi slipper regn, säger hon och tillägger:

– Men oavsett väder så kommer jag att göra mitt bästa och satsa allt för att vara på pallen.

På prispallen, som trea, stod hon efter det andra racet på Gelleråsbanan den 3 maj. Ett historiskt ögonblick faktiskt. Linda är nämligen första tjej att erövra en topp treplacering i Clio Cup.

– Och jag vill ha en ny tredjeplats i Göteborg. Mina förväntningar inför helgen är höga, säger hon.

 Totalt kommer 13 förare till start i årets andra deltävling i Reanult Clio Cup. Tyvärr får vi inte se Peter Larsson. Efter avåkning och läkarbesök i samband med premiären upptäcktes en spricka i en nackkota, en skada som inte syntes på röntgenbilderna från 2007 då Larsson blev förlamad efter en motocrossolycka.

”Jag har fått tid för kontrollröntgen om en dryg månad och av denna anledning måste jag för min egen hälsa och säkerhet avstå tävlingen i Göteborg”, skriver Larsson på sin hemsida.

Inte heller Daniel Arlbring kommer till Göteborg. Han har hoppat av sin Cliosatsning och sålt bilen till Mattias Johansson, äldre bror till Daniel Johansson. Vi har med andra ord en brödraduell att se fram emot.