WCR/BMW Dealer Team ska försvara mästerskapsledningen

WestCoast Racing leder både förar- och teammästerskapet efter en lyckad premiärhelg i Knutstorp. Till helgen väntar säsongens andra tävlingshelg, Göteborg City Race på Frihamnspiren i Göteborg. WestCoast Racing åker till Göteborg med siktet inställt på en poängrik helg för samtliga tre bilar. Lagom till Göteborg är det också klart att mästerskapsledande Fredrik Larsson nu också är klar för resten av årets STCC-säsong. Philip Forsman ligger sjua totalt efter en andraplats i första racet i Göteborg och Erik Jonsson ligger åtta totalt efter en stabil första STCC-helg. Båda är laddade för att begå sin STCC-debut på stadsbanan i Göteborg, en bana de kört på i Carrera Cup.

Helgen inleds på fredag med två tester och därefter kvalpassen. Lördagen är race dag med två race som båda direktsänds i SVT Play och eftersänds i sammandrag i SVT2. I de nya tävlingsreglerna delas det ut poäng redan för kvalen på fredagen så båda dagarna är i år viktiga för mästerskapet.

 

Dick Jönsson Wigroth – teamchef WestCoast Racing:

Det känns väldigt bra inför helgen, både att vi leder mästerskapen men framför allt att vi också tack vare våra samarbetspartners nu har klart med Fredrik Larsson för resten av säsongen. Det stärker teamet och med Fredriks suveräna premiärhelg är det självklart skönt att veta att han i mästerskapsledning nu kan fokusera helt på resten av säsongen. Det är också viktigt för Philip och Erik att de kan dra nytta av Fredriks erfarenhet så mycket positiva nyheter för oss och ett stort tack till alla våra partners som ställt upp och gjort det möjligt. Nu laddar vi om för Göteborg som alltid är en tuff helg för teamen. Banan är trång och tillåter inga misstag så vi måste få en bra start redan imorgon fredag. Vi hoppas på att få se mycket publik på plats och mycket gäster i teamet.

 

Fredrik Larsson – BMW SR #4:

Det känns självklart kul att det är racehelg igen och även att det nu är klart för resten av säsongen. Vi har bästa tänkbara utgångsläge inför den här helgen med mästerskapsledning så just nu känner jag mig bara lugn och avslappnad. Banan i Göteborg är alltid utmanande och tillåter inga misstag men när man får till bilen är banan väldigt kul att köra på. Nyckeln är att hitta en rätt känsla i bilen och körningen och därför är fredagen viktig här. I år med poäng i Q1 är den också en extra viktig dag. Min plan för helgen är att göra ett bra kval och sen förvalta och göra det bästa av lördagen. Målsättningen är så klart mycket poäng även den här helgen och det finns lite olika scenarios för det och sen vill man så klart alltid vinna. Vi ska vara smarta och vi har ett väldigt bra utgångsläge!

 

Philip Forsman – BMW SR # 7:

Vi får se hur det går i helgen, just nu är det lite svårt att veta vilka förväntningar man ska ha. Jag har kört här en gång tidigare i Porsche men med den här bilen blir det något helt nytt. Jag siktar så klart på pallen och här vet vi att mycket kan hända i racen. Fredagen är en nyckeldag, det gäller att ha två bra träningar och vara redo för kvalen som alltid är viktiga här. Jag ser fram emot helgen!

 

Erik Jonsson – BMW SR # 6:

Det här är mitt stora hemmarace och jag ser alltid fram emot racehelgen i Göteborg! Vi har många gäster som kommer och supportar oss i helgen så för deras skull hoppas jag på bra väder. Jag har liksom Philip kört Porsche här tidigare och har lite knep därifrån men det är mycket nytt med STCC-bilen. Jag känner att jag har betydligt mer förtroende för bilen nu så det känns bra. Det viktiga är att få en bra start på helgen på fredag och få rätt känsla i bilen, det finns inga marginaler på den här banan så att få till bilen och körningen direkt är viktigt. Om jag resultatmässigt kan göra en liknande helg som på Knutstorp är jag nöjd.