Erik Jonsson vann kaotiskt första heat i Göteborg

Erik Jonsson, WCR/BMW Dealer  vann ett kaotiskt förstaheat i STCC Semcon Göteborg City Race före Linus Ohlsson och Mattias Andersson. Jonsson, som startade i pole position, tog starten före Mattias Andersson och Emma Kimiläinen men redan efter ett par varv var det dags att rulla ut säkerhetsbilen. Fredrik Ekblom stötte till Philip Forsman som slog i räcket med bakvagnen. Bilen fick bärgas tillsammans med prins Carl Philips bil som hade blivit stående med ett brustet stag i framvagnen.

Efter omstarten tog det inte många varv innan det var dags igen. Temperaturen bland förarna var hög och närkontakterna många. Emma Kimiläinen fick punktering efter närkontakt med Thed Björk, hon snurrade och Andreas Wernersson körde rakt in i henne. Bärgningen av Emmas och Andreas bilar drog ut på tiden och heatet fick avslutas bakom säkerhetsbilen. Erik Jonsson kunde därmed rulla i mål som segrare och för hans del kom säkerhetsbilen kanske ut i lagom tid – bakom honom hade nämligen Linus Ohlsson avancerat till andraplatsen efter ett par snygga omkörningar av Mattias Lindgren och Mattias Andersson.

För Mattias Andersson innebar tredjeplats Dacias första pallplats sedan teamet startade 2013. Fyra blev Mattias Lindberg, före Fredrik Larsson. Larssons femteplats innebar han säkrade ledningen i mästerskapet före Fredrik Ekblom.

Thed Björk då? Efter att ha klättrat snabbt i resultatlistan sjönk han tillbaka till en slutlig niondeplats efter incidenten med Emma Kimiläinen. Teamkollegan Fredrik Ekblom slutade sjua efter att ha tvingats ta en straffrunda genom depån efter sin behandling av Philip Forsman. Av Team Tidös förare lyckades Roger Samuelsson bäst. Han höll huvudet kallt och körde in på en sjätteplats medan Richard Göransson slutade åtta.