Henric och Linda överst på pallen i Clio Cup

Henric Skoog och Linda Johansson vann var sitt Clio Cupheat i Göteborg City Race. Men det var Joakim Ahlberg som samlade flest poäng med en fjärde- och en andraplats.

Båda racen blev mycket händelserika och innehöll flera krascher. Bland annat blev en av favoriterna, fjolårstvåan Robert Helling, helt utan poäng.

Publiken på Göteborg City Arena fick se två uppsättningar förare på Clio Cup-pallen. Det första heatet vanns av Henric Skoog före Richard Hansson och Janne Gustafsson. I det andra gjorde Linda Johansson, Joakim Ahlberg och Johanna Jovér vandra sällskap på podiet.

 Henric Skoog inledde det första racet från pole position, tog starten och höll sedan en jagande Richard Hansson bakom sig över de 21 varven. Segern var hans tredje raka i årets mästerskap. Skoog vann som bekant båda loppet i premiären på Gelleråsbanan i Karlskoga.

Skoog och Hansson spelade även huvudrollen i race två, men där ledde duellen om ledningen till att båda tvingades bryta. Åsikterna om vems felet var gick inte helt oväntat isär.

 I det första loppet var det dessutom en härlig fight om tredjeplatsen mellan Janne Gustafsson och Linda Johansson. I den fick Linda ge sig, men hon tog revansch några timmar senare då hon som första tjej någonsin rullade över mållinjen som segrare i Clio Cup. I Karlskoga var hon första tjej med att erövra en pallplats.

– En härlig känsla, intygade 25-åringen från Norrtälje, som även i det andra loppet fightades med Gustafsson.

Den gången resulterade närkontakten med att tredjemannen från det första loppet tvingades bryta. Efteråt konstaterade han glatt:

– Tösen åkte fortare än gubben.

 Bakom Linda i lopp två blev det en andraplats för Joakim Ahlberg och trea slutade Johanna Jovér. För henne blev veckoslutet i Göteborg onekligen händelserikt. Efter en krasch i kvalet fick hon uppsöka sjukhus. Ett dygn senare stod hon på pallen!

– Det blev en jäkla smäll i kvalet och kanske ådrog jag mig en liten hjärnskakning. Jag kände mig inte helt på topp i morse, men det har blivit bättre under dagen och att det blev en pallplats som avslutning på helgen var helt otroligt, sa hon.

 Manfallet var stort i de båda racen. Krascherna var många och den otäckaste och mest spektakulära stod Emelie Liljeström för i det andra heatet. Liljeström transporterades till sjukhus. Första rapporten därifrån handlade om förmodat nyckelbensbrott.

För Robert Helling blev helgen i Göteborg inte heller någon höjdare. Det första heatet bröt han med drivaxelbrott redan i starten och inte heller i det andra fick han med sig några poäng hem.

 Efter två deltävlingar och fyra race toppar Henric Skoog Clio Cup hela 25 poäng före Linda Johansson och Joakim Ahlberg som delar andraplatsen.

– Klart jag är nöjd med att jag fortfarande är i ledning, men avståndet kunde ju varit större om det inte varit för kollisionen i det andra heatet, konstaterade Skoog.