Skoog tog tredje raka

Henric Skoog tog sin tredje raka seger i Clio Cup när det första heatet av två kördes i Göteborg City Race. Värste konkurrenten Robert Helling, som startade bredvid Skoog i första startled, åkte på ett drivaxelbrott i starten och sedan var det racet förstört. Skoog ryckte till sig en lucka före Richard Hansson som hade fått en kanonstart från sin fjärde startruta. Trea var Janne Gustafsson, tätt följd av Linda Johansson. Hansson satte upp ett våldsamt tempo för att jaga ifatt Skoog men nådde inte ända fram.

Den tuffaste fajten på banan var mellan Janne Gustafsson och Linda Johansson. Johansson försökte köra om i stadionområdet men fick se dörren bryskt stängd av Gustafsson. I handgemänget fick Johansson en punktering som gjorde att hon sjönk som en sten genom fältet och Gustafsson kunde i lugn och ro bärga sin första pallplats i mästerskapet.