Edman och Andersson segrare på Rudskogen

Lördagens förmiddagstest i V8 Thunder Cars på Rudskogen-banan i Norge kördes i solsken men när det drog ihop sig till kval strax efter lunch öppnade skyarna. Med bara en timme till start utlöstes en febril verksamhet i depån. Bilarna ställdes in för regn och i inledningen av kvalet var det Alx Danielsson som var snabbast med Jens Edman som tvåa men på de sista varven slog sig Gabriel Blomberg och Marcus Palnér upp på de två första platserna. Patric Sundel var länge med långt upp i fältet och hans tid räckte till slut till en femteplats.

För Alx Danielsson väntade en besvikelse efter kvalet då han blev diskvalificerad. Alx hade hängt stället på tork och över natten hade det regnat – att köra utan ställ får man inte och därför fick Alx starta sist i första heatet. För Kim Andersson slutade det också med diskvalificering efter att bilen inte godkändes i efterkontrollen. Krängningshämmaren var bortmonterad.

Det första heatet vanns av Jens Edman som hade en hård fajt med Marcus Palnér innan han kunde köra ifatt Gabriel Blomberg och ta sig om när bara tre varv återstod. Palnér slutade trea, en skön revansch för både honom själv och teamet som har haft en tuff period sedan premiären på Ring Knutstorp slutade med en kraftigt demolerad bil.

I det andra heatet avgjordes startordningen av varvtiderna från det första heatet. Jens Edman startade inte bättre än sexa, tog sig i mål på en femteplats. Femteplatsen blev sedan en tredjeplats då två norrmän som inte deltar i mästerskapet kunde räknas bort när poängen skulle fördelas. Segrare blev Kim Andersson och tvåa Alx Danielsson som båda fick lite plåster på såren efter kvaldiskvalificeringarna.

För hemmafavoriten Stein-Frederic Akre som var något av premiärens sensation när han tog hem segern i det första heatet blev tävlingen på Rudskogen en katastrof. Noll poäng efter att ha tvingats bryta båda heaten.

Jens Edman rycker i tabellen och har nu ett försprång på 24 poäng till tvåan Alx Danielsson. Trea är Kim Andersson, ytterligare tolv poäng bakom Danielsson.