Richard Göransson möter det Gröna Helvetet

I midsommarhelgen är det dags. Den klassiska racingfolkfesten, 24-timmarsloppet på Nürburgring, med 175 startande bilar. För Richard Göransson är det här den åttonde starten i klassikern och han har blivit en expert på det här krävande 24-timmarsloppet.

– Det här loppet och den här banan, det Gröna Helvetet, är som en drog. Man vill bara tillbaka varje gång och för mig är det här alltid en av säsongens största höjdpunkter och nu är det dags igen. Om Le Mans är det stora glamorösa 24-timmarsloppet så är det här den stora folkfesten och det största folkliga 24-timmarsracet, säger Richard.

I år väntar både en ny bil och ett nytt team för Richard som har bytt från BMW till Mercedes och från Marc VDS till ROWE Racing. Systerteamet vann 24-timmars ifjol och ROWE Racing kom trea och fyra i loppet ifjol där Richard kom tvåa, hans hittills bästa resultat. Men han ska högre.

– Det är ett nytt team och en ny bil för mig men målet är givet, vi kör inte för något annat än ett toppresultat. Min dröm har alltid varit att vinna det här loppet. Vi har en väldigt bra bil, mina teamkamrater på bilen är alla väldigt erfarna och vi har bra däck med mycket bra support från Michelin så vi har alla förutsättningar för att lyckas. Samtidigt är konkurrensen mördande tuff. Alla biltillverkare är här och det är fabrikssatsningar från bland annat Audi, BMW, Mercedes, Nissan, Aston Martin, McLaren med flera. Nu är det första målet att säkra en kvalplats inom Top 30 så vi får köra Super Pole kvalet i årets största race. Jag kan inte vänta på att komma ner och sätta igång och hoppas på ett mycket speciellt midsommarfirande i helgen!

Richard Göransson kör för ROWE Racing i en Mercedes Benz SLS AMG GT3, startnummer 23, tillsammans med Jan Seyffarth, Tomas Jäger och Klaus Graf. Teamet har två bilar till start, systerbilen med startnummer 22 körs av Nico Bastian, Maro Engel, Michael Zehe och Christian Hohenadel.

PRE24H_2014_002

Startlista – 175 bilar till start:

http://www.24h-rennen.de/uploads/media/24h_2014_entry_list_06_06_2014_01.pdf

Tidsschema – 24-timmars Nürburgring 2014:

Torsdag 19 juni:
14:45 – Fri träning, 2 timmar
18:45 – Nattkval, 4 timmar

Fredag 20 juni:
10:15 – Kval, 2 timmar
17:10 – Super Pole, Top 30 kval

Lördag 21 juni:
16:00 – Racestart, 24 timmar

Livetiming, Livestream & nyheter:

http://www.24h-rennen.de/en/