Henric Skoog kör Clio Cup på Nürburgring

Henric Skoog som leder Clio Cup på hemmaplan står inför ett av sitt livs största utmaningar som förare – i helgen deltar han på Nürburgring när det centraleuropeiska Clio Cup-mästerskapet kör sin tredje deltävling på den klassiska Nordslingan. Under onsdagen körde han sina första varv på den 2,2 mil långa banan – på cykel.

– Jag har kört många simulatorvarv på den här banan men när man är på plats fattar man hur spektakulärt det är, säger Henric.

För att få köra tävlingen krävdes internationell licens och en minimiålder på 18 år – för Henric var tajmingen perfekt, han fyllde nämligen i tisdags och en bättre födelsedagspresent att se fram emot än att få tävla på Nürburgring går knappast att få.

– Jag ser verkligen, verkligen fram emot det här, säger Henric.Arrangören räknar med 350 till 400 000 åskådare på tävlingsdagen – det är jordens drag runt den här tävlingen.

Även pappa Patrik är på plats för att köra i helgens huvudnummer, 24-timmarstävlingen för sport- och GT-bilar tillsammans med Team Dunkhols.

Mer information om tävlingen finns här: http://www.24h-rennen.de