Knäckt chassi knäcker inte PWR Racing Team – Emma får ny bil

Emma Kimiläinens krasch i Göteborg City Race orsakade stora skador på bilen, så stora att teamet, PWR Racing Team, nu har köpt in en ny bil till resten av säsongen.

– Det visade sig att det blev det mest kostnadseffektiva sättet att lösa problemet, säger teamchefen Daniel Haglöf. Chassit på den gamla bilen var av på flera ställen och då var det bättre att ställa den åt sidan så länge.

Emma Kimiläinen och PWR Racing Team har fått en tuff start på säsongen. I de tre heat som Emma har deltagit i har hon bara kommit i mål i ett, det andra på Ring Knutstorp. Placeringen var inget att jubla över, en niondeplats efter en sammanstötning med prins Carl Philip redan efter start… Långt sämre än vad hon har visat kapacitet för på träningar och kval.

– Vi har inte fått nånting gratis så här långt, säger Haglöf. Det som hände i Göteborg var ju maximal otur, men det är bara att gilla läget och jobba framåt.

Nästa tävling för Emma och PWR Racing Team är den 11-12 juli då Västkustloppet körs i Falkenberg.