Gör dig redo för Västkustloppet – fartfest i tre dagar.

Det är dags för en svensk klassiker i svensk motorsport – Västkustloppet i Falkenberg som i helgen avgörs för 61:a gången och det blir en helg späckad med racing. Den 11-12 juli är det STCC som är huvudnumret, kryddat med V8 Thunder Cars, Carrera Cup, Clio Cup, Formel Renault och inte minst med ett rejält startfält i historisk racing med bilar från 1966 till 1985. Dessutom, på söndag den 13 juli blir det en bonusdag med Swedish GT, med superbilar för den riktiga entusiasten, ytterligare tävlingar med Clio Cup och Formel Renault, samt Ginetta GT5 Challenge.

De nya reglerna i huvudklassen STCC med poänggivande första kval och ett första heat med omvänd startordning för de tio första i kvalet har sett till att dramatiken har varit på topp i de två tävlingar som har körts hittills.

I helgen väntar en spännande uppgörelse där mästerskapsledaren och hemmaföraren Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team siktar på sin första seger för säsongen. Hårdaste motståndet väntas regerande mästaren Thed Björk, hans teamkompis i Volvo Polestar Racing, Fredrik Ekblom och Richard Göransson, Team Tidö, stå för. Men de kommer att utmanas av ett ungt och hungrigt gäng förare som är redo att flytta fram sina positioner i mästerskapet. Linus Ohlsson, Mattias Lindberg, Erik Jonsson, Emma Kimiläinen, Andreas Wernersson och Philip Forsman har nu blivit varma i kläderna och ska kunna vara med och utmana i toppen på den supersnabba banan i Falkenberg.

Klicka här för tidsschema och länkar till biljetter!