Ny pallplats i sikte för Mattias och Dacia

I Göteborg kom den – Dacia Dealer Teams första pallplats i STCC. Mattias Andersson tog emot pris som trea efter det första heatet. Känslorna som infann sig var i första hand glädje och ett visst mått av lättnad. Men inte mättnad. I Falkenberg avgörs årets tredje deltävling den 11-12 juli. Då vill Andersson stå på pallen igen. 

Det har varit nära många gånger, men det var först när 2013 års upplaga av STCC kom till Göteborg i början på juni som Dacias satsning på svensk racings kungaklass äntligen resulterade i en placering bland de tre främsta. Uppståndelsen över framgången var stor då och Andersson påminns givetvis om den ännu.

– Många har hört av sig, racingfans, samarbetspartners, vänner och bekanta. I min gokarthall i Linköping har det dessutom varit flera kunder som kommit fram och gratulerat. Det har varit mycket positivt, säger Andersson.

Med framgångar flyttas automatiskt förväntningarna fram. Det är Andersson medveten om. Därför passar det ganska bra att snabba Falkenberg är nästa anhalt i kalendern.

– Ett tag i karriären var det i Falkenberg jag hade flest pallplatser. Jag vet inte om det är så längre, men vi gjorde en bra tävling där i fjol med två sjätteplatser och själv tycker jag att jag är bättre i snabba partier nu än någonsin tidigare med den här bilen.

Självklart har Mattias Andersson som mål att kunna upprepa succén från Göteborg.

– Det är mot det vi siktar, men grundinställningen inför tävlingen är att vi ska vara bland de fem främsta i båda loppen och inte tappa mark poängmässigt på konkurrenterna i toppen på mästerskapstabellen.

Där är Andersson och Dacia Dealer Team femma inför racingklassikern Västkustloppet i Falkenberg. Upp till ledande Fredrik Larsson fattas 26 poäng, en pinne mer än vad en kval- eller raceseger ger i 2014 års upplaga av STCC.

Sveriges Television sänder ett timslångt sammandrag från STCC i Falkenberg med start kl 17.15 i STV2 lördag 12 juli.
Tävlingen direktsänds dessutom i SVT Play.