Fredrik Larsson jagar seger i Falkenberg

Falkenberg är WestCoast Racings stora hemmarace, inte minst för Falkenbergaren Fredrik Larsson. Han är ofta mycket snabbt på den snabba och korta banan och mästerskapsledaren siktar på revansch från ifjol då han ledde klart när hela bakpartiet med motorhuv släppte och han snurrade av.

– Det fattas en seger hittills i år och det vore lämpligt att ta den i helgen på hemmaplan inför hemmapubliken, tycker Fredrik. Jag hoppas att det ska klaffa i år och hålla hela vägen. Det viktiga är att vi kommer rätt från början och slipper jaga och istället kan koncentrera oss på att göra det bästa av helgen. Jag gillar så klart den här banan och den passar mig men vi är många som är snabba här och det blir alltid väldigt tight i toppen med väldigt små marginaler. Jag ska göra en så bra helg som möjligt och det kommer att bli jämnt men framför allt kul och det är viktigt.

Erik Jonsson ser också fram emot ännu ett hemmarace och är extra laddad efter att han vann sitt första STCC-race i Göteborg.

– Jag känner mig väldigt taggad och har en helt annan känsla inför den här helgen, säger Erik. Banan känner jag väl och det är inte fel att ha Kungen av Falkenberg som teamkamrat som man kan få lite extra tips från. Något direkt mål har jag inte satt upp för helgen, jag siktar på att göra ett så bra kval som möjligt och sen hålla ihop det i båda racen och helt enkelt hålla en hög lägstanivå.

Philip Forsman hade en strulig helg i Göteborg och var inte nöjd efteråt. Nu har han lagt den helgen bakom sig och laddar om inför Falkenberg, en bana han inte har kört på så många gånger tidigare.

– Det är faktiskt bara två gånger tidigare och senast var 2009 så det var ett tag sen, konstaterar Philip. Det här är teamets hemmabana och det är en bra känsla inför helgen så klart. Själv är jag väldigt revanschsugen, Göteborgshelgen var en katastrof och jag var riktigt missnöjd. Förhoppningsvis har jag nu avverkat min otur och vi kan ha lite mer flyt. Jag har bara ett egentligt mål för helgen och det är att ge järnet.