Revanschlystet Volvo Polestar Racing till Västkustloppet

Volvo Polestar Racings båda toppförare Thed Björk och Fredrik Ekblom kommer till helgens STCC-tävling i Falkenberg med revanschlust. Björk hade sin enda nollpoängare i fjol på den banan och Ekblom tvingades bryta senaste tävlingen i Göteborg innan start.

– Jag ska ha revansch i Falkenberg från förra året. Nollpoängaren ska bytas mot seger för att fortsätta ta in på Fredrik Larsson i mästerskapsledningen, säger Björk.

Ekblom har visat stark form i säsongens två första tävlingshelger med en seger och en pole position, något som den tredubbla STCC-mästaren inte fick visa i Göteborg då han tvingades bryta innan starten på andra tävlingen med tekniska problem.

– Det var oerhört frustrerande att inte ens få starta tävlingen och vi tappade viktiga poäng. Men jag har fortfarande kontakt med Thed och Fredrik i toppen av mästerskapet och jag hade en stark helg förra året i Falkenberg. Jag kör som alltid för seger, säger Ekblom.

Även prins Carl Philip är ute efter revansch i helgen efter en trevande säsongsstart. 35-åringen tog sin hittills bästa placering någonsin i STCC förra året i Falkenberg med en sjundeplats och siktar högt inför helgen.

– Jag är inte nöjd med starten på årets säsong. Farten finns där men hittills inte flytet. Jag gillar Falkenberg och siktar på ett liknande resultat i helgen som förra året, säger prins Carl Philip.

En tuff tävlingshelg väntas med värmebölja och utmaningen i form av omvänd startordning som hittills i år har gett många incidenter i helgens första tävling.

– Vi får oerfarna förare som inte riktigt har farten för toppen längst fram i första tävlingen och de har inte alltid bra koll i backspegeln. Vi analyserar strategin för detta ordentligt inför helgen och nu ska vi visa juniorerna var skåpet ska stå! säger Björk.

STCC Falkenberg Västkustloppet

Bana: Falkenberg
Längd: 1843 m
Varvrekord (STCC): 0:43.520, Linus Ohlsson (2013)

Tidsschema

Fredag 11/7
11:45 – Test 1 (30 min)
13:15 – Test 2 (30 min)
16:35 – Q1 (15 min)
16:55 – Q2 (20 min)

Lördag 12/7
12:40 – Race 1 (25 min)
15:30 – Race 2 (25 min)

TV-sändningar

Live på www.svtplay.se
Highlights i SVT2 18.00 lördag 12/7