Emma Kimiläinen till start med ny bil

I helgen är det dags för det klassiska Västkustloppet på den snabba Falkenbergsbanan. PWR Racing team kommer dit med en ny STCC-SAAB för Emma Kimiläinen efter kraschen i Göteborg samt teamets Aston Martin GT4 med vilken teamchef Daniel Haglöf och ”Poker” Wallenberg ska tävla i Swedish GT. 

Emma Kimiläinen hoppas en helg utan problem i Falkenberg efter en stökig inledning på årets säsong. I Göteborg blev hon påkörd i det första racet och bilen blev så skadad att det bara återstod att bygga en helt ny bil. Med den siktar Emma på en problemfri tredje STCC-helg.

– Nu har jag fått en ny bil och jag hoppas den ska fungera bra. Den har åtminstone fått rosa backspeglar så det är lite mer stil över den, skrattar Emma. 

Hon har tävlat i Falkenberg förut men det var flera år sen och Emma ser fram emot att återstifta bekantskapen med banan.

– Det var länge sen jag körde där men jag minns att jag var på pallen så visst ser jag fram emot att komma tillbaka. Mest av allt hoppas jag på en mer problemfri helg och att vi har avverkat allt vår otur  i de två första helgerna. Jag ska bara köra på och fortsätta göra det jag gjort hittills och utan problem kan vi göra en bra helg. Jag ser fram emot att tävla igen och vet att det ska bli kul och jag kommer att stanna kvar på söndag och heja fram Daniel och ”Poker” också. 

Daniel Haglöf hoppas teamet får lite mer arbetsro efter den här helgen efter att ha tvingats arbeta hårt under säsongsinledningen. Han har dubbla uppgifter som både teamchef i STCC och förare i GT den här helgen och är redo för dubbelarbetet.

– Det ska bli väldigt skoj och just nu hoppas jag mest av allt på att vi har en bekymmersfri helg i både STCC och GT, säger Daniel. Det skulle vara skönt och jag tror alla i teamet gärna skulle se det efter att ha arbetat hårt så här långt. Emma har visat att vi har potential till bra sportsliga resultat om det bara går vår väg så utan problem bör vi kunna vara med och slåss i topp 6. I GT har jag och ”Poker” bra chanser att stå på pallen. Nu gäller det att Emma först och främst får många varv under träningarna i nya bilen så den hinner sätta sig och bli lite inkörd till kvalet. Vi ser fram emot Västkustloppet!