Team Tidö på segerjakt i Västkustloppet

Team Tidö på segerjakt i klassiska Västkustloppet
 
Trea på Ring Knutstorp, tvåa i Göteborg – konstellationen Team Tidö/Richard Göransson har varit en konstant faktor i toppstriden under inledningen av STCC-säsongen 2014. När mästerskapet i helgen når Falkenberg för årets upplaga av Västkustloppet – en återkommande högsommarklassiker i svensk racing – är bågen därför hårt spänd; kan steget in i vinnarcirkeln slutligen tas på kalenderns snabbaste bana?

Den förra STCC-tävlingen ägde rum i Göteborg för snart fem veckor sedan, men Göransson har knappast legat på latsidan sedan dess. Under midsommarhelgen deltog han för åttonde gången i det mytomspunna 24-timmarsloppet på Nürburgrings lika beryktade nordslinga, och så sent som under det gångna veckoslutet ställde han upp i rallycross-tävlingarna i värmländska Höljes. Örebroaren kommer till Falkenberg som fyra i STCC-sammandraget, 18 poäng bakom ledande Fredrik Larsson med maximalt 75 på spel under varje tävlingshelg.
RICHARD GÖRANSSON: ”Falkenberg är den snabbaste banan i landet, och den skiljer sig rejält från både Ring Knutstorp och Göteborg där vi tävlat tidigare i år. Kurvorna är långa och svepande, och det är väldigt svårt att köra om. Vi kommer att få se ett intressant förstaheat med omvänd startordning, där de snabbaste förarna definitivt kommer att fastna i trafik. Jag kör alltid för att vinna och det hade varit fantastiskt roligt att få ta Team Tidös första seger, men det viktigaste är trots allt att vi sammantaget plockar så många poäng som möjligt i båda racen och fortsätter att närma oss toppen i mästerskapstabellen.”

DAVID VON SCHINKEL (teamchef): ”Inledningen på den här STCC-säsongen har varit mycket bra för Team Tidö. Vi har gradvis tagit oss närmare och närmare toppen, förbättrat våra rutiner och stärkt teamet på djupet – men nu vill vi ta nästa steg. Vi var trea i premiären, tvåa i Göteborg, och vi känner oss redo att slåss för vår första seger i Falkenberg den här helgen. Västkustloppet är ett självklart inslag i den svenska racingsommaren, och jag är säker på att vi får se två spännande race på lördag.”