Emma första tjej att starta i pole position

Emma Kimiläinen kommer som första kvinna att starta i pole i ett STCC-race i morgon. 

Det gjordes möjligt efter att Emma kvalade in som tia i dagens kval och med den omvända startordning på topp-10 i det första av morgondagens två race innebär det att Emma kommer starta i pole position. 

Hon är dock inte helt nöjd med dagen efter att teamet jobbat hårt för att få den nya bilen att fungera och sätta sig, och vet att det finns mer tid att hämta.

– Det är klart att det är kul att starta i pole men jag är inte helt nöjd, säger Emma. Det nya bilen har inte satt sig än och det märks i hur den beter sig. Det viktiga är att vi ändå är här med en ny bil och det har fungerat bra så här långt. Imorgon hoppas jag på två bra race, målgång i båda racen med hel bil och poäng vore toppen. Det är bara att köra helt enkelt.