Palm och Rantzow favoriter i Carrera Cup

Oscar Palm och Lars-Bertil Rantzow – det är hetaste namnen när Carrera Cup Scandinavia i helgen gästar Falkenbergs Motorbana för det klassiska Västkustloppet. För några veckor sedan i Göteborg var tätstriden så intensiv att Palm slutade i muren i första racet för att sedan slå tillbaka med seger i det andra. I Falkenberg kommer förarna till en klassisk racingbana där det finns lite mer utrymme för omkörningar och action än i Göteborg med potential till en rejäl show för den gästande publiken.

Lars-Bertil Rantzow skulle först bara köra något race i årets Carrera Cup Scandinavia – men med fina banor, bra flyt i körningen och häng i tabellen är det uppenbarligen svårt att hålla sig borta. Det är en optimistisk Lars-Bertil som lämnar den skånska myllan för den relativt korta resan till Falkenberg:

– Det är kul när det går bra. Jag har haft en skadefri bil, inga haverier och allmänt skadefria race. Falkenberg är en bana jag gillar, särskilt den snabba högern på baksidan, och jag ska försöka få riktig fart i grejerna så får vi se hur långt det räcker. Oscar är naturligtvis svår, han verkar ha en bra bil och ha hittat bra inställningar så jag tror han blir farlig här också. Men det är kul om jag, Matte, Pantzar, Öhman, Conradzon och de andra kan ge honom en match. Vi får se hur långt det räcker helt enkelt, säger Lars-Bertil.

Rantzows främste utmanare – Oscar Palm – är måhända favorittippad, men har inte kört på Falkenberg på flera år. I Göteborg fick fighten med Johan Stureson den normalt så stabile Jönköpingssonen att sluta i muren, men till Falkenberg kommer Palm ändå med nytt, ostukat självförtroende och en stor portion tillförsikt:

– Det ser bra ut tycker jag, det är väl bara att köra järnet från början?! Rantzow är alltid snabb var han än åker, så det är viktigt att vi får till det. Jag gillar banan i Falkenberg och bilen fungerade bra i Göteborg, så jag får fortsätta hålla farten uppe på den i Falkenberg helt enkelt, säger Palm.

Tätstriden i all ära, men många av de intressanta fighterna i Carrera Cup Scandinavia utspelas lite längre bak. På tredje-, fjärde-, femte- och sjätteplatsen i tabellen hittar man Mats “Snickar-Matte” Karlsson (47 poäng), Johan Stureson (44 poäng), Magnus Öhman (43 poäng) och Anders Conradzon (39 poäng) i given ordning. Stureson finns ej med i Falkenberg, men lita på att övriga tre förare kommer ge allt för att förpassa sina tabellkonkurrenter bakåt under helgen. Med tanke på att de samtidigt pressas bakifrån av Kenneth Pantzar, Peter Höst Hansen, Johnny Capor och nykomlingarna Thomas Solberg och Øyvind Nilsen finns knappast utrymme för några misstag.

Västkustloppet går av stapeln under fredag-lördag 11-12 juli och ser ut att kunna bli en riktig folkfest. Med fint väder på fredagen och en möjlig paus i de hetaste sommartemperaturerna på lördagen, perfekt för en dag på racerbanan, hoppas förare och team på ett massivt publikstöd – samtidigt som STCC-festen på Falkenbergs Motorbana fortsätter även på söndagen med andra racingklasser. Hålltider och TV-tablå finner du längre ned. Vi ses i Falkenberg!