Rasmus Mårthen ut – Michael Wärn in

Rasmus Mårthen tvingas avbryta årets säsong i V8 Thunder Cars i förtid. Ihållande ryggproblem sätter stopp för fortsatt tävlande
Vid en grundligare undersökning av besvären upptäcktes frakturskador som sätter stopp för vidare körning i Memphis Racings Chevrolet Camaro #28.
– Jag har dragits med problem i ryggen sedan förra året och kände att jag var tvungen efter tävlingarna i Norge att undersöka det närmare. Domen blev nattsvart, ingen körning och rehab i minst två månader. Just nu känns det blytungt men det känns ändå att jag gör det rätta, säger Rasmus Mårthen
– Rasmus tog rätt beslut. Med en bra rehabträning så är möjligheterna goda att bli problemfri. Ett fortsatt körande skulle riskera karriären. Satsningen hos oss i Memphis Racing och V8 Thundercars är inte slut med detta utan pausas bara tills vidare. Rasmus har visat att han är en förare som kan slåss om mästerskapet och det kommer ju ytterligare ett mästerskap 2015, säger Richard Berggren, Memphis Racing.
Inför helgens tävlingar gör Michael Wärn comeback i Memphis Racing. Wärn kommer att köra den Ford Mustang som 2014 inledningsvis rattats av Alexander Graff som i sin tur tar plats i Rasmus Chevrolet Camaro.

– Perfekt att bilen bär en något rostfärgad dekor (Indian Motorcykles) som matchar rattrosten. Jag har inte rört en tävlingsratt sedan 2012 men det är som Memphis teamchefer Richard och Kenta säger, ”Träning är för talanglösa!”. Det skall bli en riktigt kul helg i Falkenberg som sammanföll lämpligt med att min samarbetspartner Götenehus nu har ett stort utbud av hus som passar i västkustmiljö, säger Michael Wärn.
– Vi har det rätt så lyxigt med att ha en kompetent förare ”i huset” att kasta in när det uppstår oväntade situationer. Hela teamet ser fram emot att se Micke dra på sig overallen igen, säger Kent Laurin, Memphis Racing.