Göransson bestraffad efter kollision med Ekblom

Richard Göransson åkte på en bestraffning till dagens andra STCC-heat – nedflyttning på startgriden med fem positioner. Det blev resultatet av den incident som skickade både Göransson och Fredrik Ekblom av banan på det sjunde varvet i första heatet.

– Ekblom körde av för att jag körde på hans bil, det är helt klart, säger Göransson. Helt otroligt att bli bestraffad. Ekblom lämnar plats, helt okej. Jag förstår att han vill ha mitt spår men jag hade redan nosen där.

Det var efter ett misslyckat omkörningsförsök av Linus Ohlsson som Göransson tappade mark i utgången av den första chikanen. Fredrik Ekblom gick upp jämsides och sedan stångades de igenom nästa kurva sida vid sida. I utgången av kurvan fick Göransson ett släpp i bakvagnen, körde in i sidan på Ekblom och båda for ut i gruset. Värst gick det för Ekbloms bil som slog i muren med framänden av bilen.