Seger för Lukas Sundahl

Lukas Sundahl är på jakt – efter en trög inledning på sin Formel Renault-säsong visade Sundahl att han är att räkna med i kampen om mästerskapstiteln. Från pole position ledde han från start till mål i dagens första Formel Renault 1.6-heat.

– Äntligen är vi tillbaka där vi var förra säsongen, säger Sundahl. Tufft race men jag lyckades få den lucka jag behövde för att åka kontrollerat.

Mästerskapsledande Joonas Lappalainen åkte av redan under första varvet och Sundahl kunde sticka iväg i överlägsen ledning före Robert Svensson. Säkerhetsbilen kom så småningom ut när banan behövde rensas från Lappalainens bil. Efter omstarten lyckades Kevin Aabol ta sig om Robert Svensson. Med bara några varv kvar blev Karl Ero stående på banan och tävlingen fick slutföras bakom säkerhetsbil. Sundahl, Aabol, Svensson blev ordningen i mål.

I tabellen är nu Sundahl 22 poäng efter Lappalainen. Tre heat och 75 poäng återstår att köra om i Falkenberg innan helgen är över.