Fyra raka för Helling – Skoog nöjd ändå

Det blev fyra raka segrar i Clio Cup för Robert Helling. Även det fjärde heatet inleddes bakom säkerhetsbil på grund av regnvädret. När fältet väl släpptes iväg var det Helling som tog ledningen före Janne Gustafsson som hade kört till sig andra bästa tid i det föregående heatet. Inledningsvis såg Gustafsson ut att utmana Helling men släppte snart en lucka. Helling kunde återigen gå i mål som segrare före Gustafsson. Skoog tog det lugnt och tog hand om tredjeplatsen utan att ta några större risker.

Helgens resultat innebär att Robert Helling nu har krympt avståndet till Henric Skoog i tabellen till åtta poäng.

– Det känns väldigt bra, fyra segrar och jag är med i matchen om mästerskapet igen, säger Helling. Jag hoppas att jag kan förbättra mitt mästerskapsresultat från fjolåret och vinna serien, det är min målsättning. Idag var det mycket vatten på banan och det var nästan okörbart. Det var inte alls behagligt att köra men det gick ju bra.

Henric Skoog var nöjd trots att den stora ledning i tabellen han hade före helgen nu nästan är uppäten.

– Jag visste att Robert skulle vara snabb här i Falkenberg och att det skulle bli svårt att köra om honom, säger Skoog. Men jag tycker ändå att jag har gjort ett bra jobb i helgen, tagit poäng, hållit jämna tider, så jag är nöjd överlag. Pressen i mästerskapet känner jag inte av mer än någon annan. Vi har bara kört halva säsongen och vad som helst kan hända. Första racet gick till hälften bakom säkerhetsbilen vilket kanske var bra. I andra heatet var det grymt svårt, Robert var snabb, Janne också, det var bara att hålla i så gott det gick utan att ta några risker. Det var hårigt på några ställen där det var riktigt blött.