Helling tog tredje raka

Robert Helling tog sin tredje raka seger i Clio Cup på en regnblöt bana i Falkenberg. På grund av det myckna regnandet avverkades de elva första varven bakom säkerhetsbil. När fältet väl släpptes iväg var det med Helling i ledning före mästerskapsledaren Henric Skoog. Trea iväg var Albin Wärnelöv som i kvalet satte tredje snabbaste tid men redan på det första varvet tog sig Janne Gustafsson förbi. Helling, Skoog och Gustafsson höll sedan avståndet på cirka sekunden mellan varandra fram till slutvarvet. Gustafsson gjorde ett försök att ta sig ifatt Skoog men fick ge sig med två tiondelars marginal.

Helling kryper med sin seger allt närmre Skoog i sammandraget – nu skiljer inte mer än 18 poäng mellan de två. Inför söndagens andra heat startar Helling återigen i pole position men bredvid sig har han inte Skoog som kanske var väntat. Istället är det Janne Gustafsson som står där och Skoog startar först som trea.