Janne ”Flash” Nilsson klar för STCC-comeback

Sveriges meste STCC-förare genom tiderna, Jan ”Flash” Nilsson, är nu klar för start i årets två avslutande deltävlingar i STCC på Solvalla den 5-6 september samt på Mantorp Park den 19-20 september. ”Flash”, som är den förare som har flest starter i STCC genom tiderna, 227 stycken, kommer att göra sin comeback för Team Tidö i en SAAB 9-3.

Janne ”Flash” Nilsson är också den näst mest segerrike föraren någonsin med sina 35 segrar. Bara Richard Göransson, som också kör för Team Tidö, är värre med sina 39. Två STCC-titlar har det blivit genom åren, 1996 och 1997, och fyra andraplatser.

Senast ”Flash” var med i STCC var under säsongen 2011 då han slutade nia efter att ha tagit två segrar under året. Med sina 53 år blir han också den äldste föraren i ett startfält som kanske har genomgått den största föryngringen på många år. Mattias Lindberg och Andreas Wernersson var bara ett år gamla när Janne ”Flash” Nilsson körde sitt första STCC-race.

 

Mer info inom kort!