Nya pristagare i Prins Carl Philips Racing Pokal 2014

För andra året i rad gästade Prins Carl Philip Lidköpings Motorstadion för att dela ut Prins Carl Philips Racing Pokal till segrarna i kartingklasserna J60, KF Junior och KZ2. Alfred Nilsson från Tomelilla MK, Anton Haaga från Team 13, och Freddie Carlsson från Åmåls MK, heter årets segrare i Prins Carl Philips Racing Pokal.

– Helgens pristagare har gjort fantastiska prestationer på banan och jag hoppas att priset kommer att hjälpa dem vidare i karriären, säger prins Carl Philip. Jag vill tacka Lidköpings Kartingklubb för att de återigen bjöd på ett väldigt fint arrangemang. Jag vill också rikta ett stort tack till Svenska Bilsportförbundet, Kungliga Automobil Klubben, STCC och promotorn Thomas Johansson för deras bidrag till att göra detta möjligt. Det känns oerhört bra att vi på detta sätt tillsammans kan bidra till återväxten inom svensk bilsport.

En av förra årets pristagare, Johanna Jovér från Nykvarn, tog i år steget upp till Clio Cup från karting och har etablerat sig som en stark utmanare i klassen med bland annat en tredjeplats i Göteborg City Race som främsta merit. Årets pristagare får nu möjlighet att göra Johanna sällskap i banracingen. Utöver pokaler till segrarna tilldelas även tvåorna och treorna i respektive klass, samt en av juryn nominerad förare, priser som ger dem nya möjligheter att gå vidare i karriären. Den 14 oktober på Gelleråsen får de alla testa bilar i två av de supportklasser som ingår i STCC:s tävlingsprogram, Clio Cup och Formel Renault 1.6. Dessutom får alla pristagare möjlighet att genom Svenska Bilsportförbundet delta i träningsläger på Bosön för att ytterligare förbereda sig både fysiskt och mentalt inför sina fortsatta karriärer.

 

Pristagare i Prins Carl Philips Racing Pokal 2014

Klass J60

Alfred Nilsson, 12 år, Tomelilla MK
Eddie Toftebom, 11 år, Borås FMCK
Emil Johannesson, 12 år, Lessebo MK

Klass KF Junior

Anton Haaga, 15 år, Team 13
Hugo Nerman, 15 år, Helsingborgs Kartingklubb
Ludvig Delvret, 15 år, Uddevalla MK

Klass KZ2

Freddie Carlsson, 20 år, Åmåls MK
Daniel Lindholm, 16 år, Skellefteå MS
Kevin Sundahl, 18 år, Växjö MS

Wild Card

Christoffer Karlsson, 25 år, SMK Örebro

 

För kompletta resultat, klicka här!