Team Tidö redo för andra halvlek

I helgen inleds den andra halvan av STCC-säsongen 2014, när Sveriges främsta banracingmästerskap vaknar till liv igen efter ett sex veckor långt uppehåll. Som värd för den fjärde av kalenderns sex deltävlingar står skånska Ring Knutstorp, som gästas för andra gången i år – och som redan visat sig vara goda jaktmarker för Team Tidö.

Ring Knutstorp, drygt två kilometer lång och kraftigt kuperad, är en av de verkligt klassiska arenorna i STCC. I våras arrangerade banan en dramatisk premiär, som direkt mynnade ut i en pallplats för Team Tidö och nyförvärvet Richard Göransson under konstellationens första gemensamma tävlingshelg. Sedan dess har ytterligare ett besök på pallen hunnits med – i stadsloppet i Göteborg i juni – och i Falkenberg senast fortsatte farten att finnas där; även om Göranssons segerchanser bokstavligt talat grusades när han blev stående i en sandfålla efter en kollision med mästerskapstvåan Fredrik Ekblom.

Göransson – som med 39 segrar är STCC-historiens mest framgångsrike förare – återfinns på femte plats i den sammanlagda poängtabellen när säsongen nu återupptas. Team Tidö ligger trea i teamsammandraget.

Roger Samuelsson kommer på grund av privata åtaganden inte till start vid helgens tävlingar, som utgörs av två heat över vardera 20 varv.
RICHARD GÖRANSSON: ”Det ska bli grymt kul att få komma igång med säsongen igen, och det gick bra för oss i premiären på Ring Knutstorp i våras. Vi var på pallen då, och nu har vi lärt känna varandra bättre. Vi har blivit riktigt väl sammansvetsade, så naturligtvis ska vi nå ännu högre den här gången. Vi har farten som krävs för att vinna – det visade vi senast i Falkenberg – och vi har all anledning att spänna bågen på allvar inför den andra halvan av säsongen. Jag ska ta min 40:e STCC-seger, och min första tillsammans med Team Tidö!”

DAVID VON SCHINKEL (teamchef): ”Vi må ha ett sex veckor långt uppehåll i ryggen, men jag kan garantera att det har varit fullt upp för vår del på alla plan sedan målflaggan föll i Falkenberg. Det händer mycket i Team Tidö just nu, och vi känner oss väldigt motiverade inför fortsättningen av den här säsongen. Vi har varit på pallen två gånger så här långt i år och haft bra fart – nu är det dags att omsätta den i vår första STCC-seger.”