Mattias och Richard jagar medalj

Nu gäller det för Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, och Richard Göransson, Team Tidö. Ska de vara med när STCC-medaljerna delas ut på Mantorp Park den 19-20 september, då måste de göra bra resultat i helgen när STCC Kvällsposten Newsrace Ring Knutstorp avgörs denna fredag och lördag. Mattias och Richard ligger fyra och femma i STCC-tabellen just nu men de har häng på de tre förarna framför, Fredrik Larsson, Fredrik Ekblom och Thed Björk. 

– Jag har varit och nosat på medalj i STCC tidigare och det skulle vara fantastiskt kul att få erövra den med Dacia Dealer Team, säger Andersson. Avståndet upp till de andra avskräcker inte. Vi har aldrig varit sämre än femma i år och senast i Falkenberg var vi trea – formkurvan pekar uppåt.

För Mattias Anderssons del är det bara elva poäng som fattas upp till regerande mästaren Björk och det finns 75 poäng att slåss om i helgens tävlingar på Ring Knutstorp. För Richard Göransson, den fyrfaldige STCC-mästaren, är avståndet något längre men långt ifrån omöjligt att hämta in.

– Vi har farten som krävs för att vinna – det visade vi senast i Falkenberg – och vi har all anledning att spänna bågen på allvar inför den andra halvan av säsongen, säger Göransson. Jag ska ta min 40:e STCC-seger, och min första tillsammans med Team Tidö.

Ställningen i STCC

1. Fredrik Larsson         WCR/BMW Dealer Team    135
2. Fredrik Ekblom          Volvo Polestar Racing        125
3. Thed Björk                 Volvo Polestar Racing        109
4. Mattias Andersson    Dacia Dealer Team               98
5. Richard Göransson   Team Tidö                            94

Tidsschema STCC, Ring Knutstorp: 

Fredag 22 augusti:
09.40-10.50 Test
12.35-13.15 Kval (Q1/Q2)

Lördag 23 augusti:
12.10 Race 1 (live SVT Play)
14.05 Race 2 (live SVT Play)

21.15 TV: Sammandrag SVT2