Pole för Jonsson i heat 1 – Wernersson segersugen

Erik Jonsson, WCR/BMW Dealer Team står för tredje gången av fyra möjliga på pole position i det första STCC-heatet efter att ha blivit tia i kvalet. I morgon har han chansen att ta sin andra seger för säsongen. Den första tog han i Heat 1 i Göteborg.

– Jag har ju prenumererat på den startpositionen, säger Jonsson. Jag är inte nöjd med farten i kvalet men jag vet att jag brukar få upp farten i racen.

Bredvid sig har Jonsson en annan segersugen förare av den unga generationen, Andreas Wernersson, Team Kia. Wernersson har en bedrövlig säsong bakom sig där det ena problemet har avlöst det andra. Även om farten inte infann sig i dagens kval så har Wernersson åtminstone chans till en bra placering i morgondagens första heat.

– Det ser lovande ut inför Heat 1, säger Wernersson. I kvalet understyrde bilen och det släppte i någon kurva. Får vi ordning på det ska det nog gå bra. Erik börjar bli van vid att stå där framme. Han blir en svår nöt att knäcka och han brukar göra sig stor på banan. Vi ska göra vårt bästa för att ta oss förbi och åka ifrån honom.

Erik Jonsson oroar sig mer för det gamla gardet förare som startar längre bak än Wernersson.

– Vi kommer nog att hålla oss i från varandra och försöka dra ifrån, säger Jonsson. Det gäller att hålla avstånd till de gamla gubbarna där bak, de har haft en tendens att ställa till det i de tidigare racen.