Volvo Polestar i kamp om mästerskapet

I helgen inleds slutspurten och den andra säsonghalvan av STCC 2014 på Knutstorp med Volvo Polestar Racing-förarna Fredrik Ekblom och Thed Björk i en hård mästerskapskamp.

Tredubbla STCC-mästaren Ekblom är den i teamet som gjort bäst första hälft av säsongen på andra plats i mästerskapet, bara tio poäng bakom mästerskapsledaren och BMW-föraren Fredrik Larsson.

– Jag är mycket nöjd med vår speed hittills under säsongen, tyvärr har vi haft några missöden på vägen med två nollpoängare. Men min känsla inför Knutstorp är mycket god, speciellt då jag tog pole och segrade här i våras under premiären. Jag kör för seger som alltid, säger Ekblom.
Närmast bakom Ekblom ligger regerande STCC-mästare Björk som har 16 poäng upp till andraplatsen och 26 poäng till ledningen.

– Självklart ligger mitt sikte alltid på mästerskapsledning, men det är först efter sista tävlingen på finalen som det verkligen gäller. Jag är inte orolig över avståndet i poängen just nu, speciellt då det finns så många poäng att köra om varje helg. Siktet för helgen är att få med minst en seger, säger Björk.
Efter en tung start på säsongen har prins Carl Philip tagit poäng i de tre senaste tävlingarna och jagar nya på Knutstorp.

– Jag hade en tung premiärtävling på Knutstorp i maj, i helgen siktar jag på att vända det och fortsätta ta poäng till mästerskapet, säger prins Carl Philip.
STCC-helgen på Knutstorp i Skåne börjar på fredag med test och kval, följt av två tävlingar på lördag.
STCC Kvällsposten Newsrace Knutstorp
Bana: Knutstorp
Längd: 2079 m
Varvrekord (STCC): 0:58.364, Fredrik Ekblom (2013)