Helling vann igen efter dramatik

Robert Helling fick stå överst på prispallen för åttonde gången i rad efter andra heatet i Clio Cup på Knutstorp, viket tangerar Andreas Wernerssons rekord. Racet tog dock en rejäl vändning efter att Henric Skoog kraschade med Marcus Annervi, vilket tog ut säkerhetsbilen på banan. Under säkerhetsperioden hamnade Joakim Ahlberg på taket efter en kollision med Matthias Johansson.

– Mitt race inleddes med en smäll bakifrån i starten, men bilen gick på bra ändå. Det är skönt att hålla igång en sådan här segersvit. Man måste ligga i och köra hårt, även om Skoog fick bryta, sade Robert Helling efter målgång.

Janne Gustavsson kom in på en andra plats för andra gången för dagen.

– Jag gjorde en riktigt dålig start, vilket ledde till att Robert kom om. Det är svårt att hänga med de yngre killarna när man är 50, säger han och ler.

Polesittern Albin Wärnelöv spelade ett taktiskt spel i heat ett vilket gav honom Pole Position till heat 2.

– Vi satsade lite i första racet och satte slicks på min bil, vilket inte fungerade i början av racet när jag tappade placeringar överallt, men i slutet fick jag till en snabb tid vilket gav mig Pole, vilket jag var supernöjd med. Det blev tight med säkerhetsbilen. De andra körde snabbare, och jag tyckte att rätt man ska vinna, så jag ville inte ligga och blockera de andra. Jag kände att jag hade bra fart jämtemot de andra killarna, så jag tycker att jag förtjänade pallplatsen.

 

1. Robert Helling, Black Ant Racing, 21:38.124

2. Janne Gustafsson, STC, +3.685

3. Albin Wärnelöv, –, +4.534

4. Johanna Jovér, –, +5.492

5. Emelie Liljeström, –, +6.896

6. Linda Johansson, Json Motorsport, +8.982

7. Peter Larsson, –, +12.034

8. Emelie Moe, –, +12.943

9. Daniel Johansson, –, +21.278

DNF. Matthias Johansson, WRS Tekniksupport, DNF

DNF. Joakim Ahlberg, STC, DNF

DNF. Marcus Annervi, –, DNF

DNF. Henric Skoog, –, DNF