”Snickar-Matte” gör STCC-debut på Solvalla

På Solvalla gör Snickar-Matte sin STCC-debut efter fyra och en halv säsonger i Carrera Cup och han gör det tillsammans med WestCoast Racing. Han ser fram emot STCC-debuten och en ny stor racingutmaning.

– Det här ska bli jättekul att testa på och det är självklart en stor utmaning, säger Matte. Det hela dök upp som en möjlighet i och med att Carrera Cup inte kör på Solvalla. WestCoast Racing kunde ställa upp med en bil och tack vare stor support från bland annat Ejendals blev det möjligt. Det är ett stort kliv upp för mig och med bara en halv dag i BMW:n i regn är det mycket att lära sig. Bilen är väldigt annorlunda att köra jämfört med Porschen så det handlar om hur snabbt jag kan acklimatisera mig. Jag förväntar mig inte några resultat i toppen men kan jag komma underfund med bilen snabbt på träningarna ska jag nog slippa vara akterseglad. I STCC är det många riktigt bra racerförare och jag har fortfarande lite svårt att se mig som en riktig racerförare så det här blir spännande. Jag ser verkligen fram emot helgen!

För WestCoast Racing innebär detta att man kommer till start med fyra bilar på Solvalla. Teamchef Dick Jönsson Wigroth tvekade inte att ställa upp med en av teamets bilar när Snickar-Mattes STCC-debut kom på tal.

– Det kändes väldigt självklart för oss att hjälpa till med en bil åt Matte när möjligheten dök upp, säger Dick. Vi är glada att kunna ställa upp och ge Matte möjlighet att testa sig själv i STCC och vi kommer givetvis se till att ge honom de bästa möjliga förutsättningarna för sin STCC-debut. Det blir sjävklart lite extra arbete med fyra bilar men vi har drivit fyra bilar förut så det ska inte vara några problem. Matte har kört väldigt bra i Carrera Cup och är definitivt snabb nog för STCC men vi är realistiska och förväntar oss inga toppresultat. Det viktigaste är att se till att han får en bra STCC-helg på Solvalla.

Matte ”Snickar-Matte” Karlsson
Ålder: 40 år
Racingdebut: Carrera Cup 2010
Trea, GT3 Endurance Series 2010
Tvåa, GT3 Cup Challenge 2010
Fyra, Carrera Cup Scandinavia 2013
För närvarande trea, Carrera Cup Scandinavia 2014